România obţine locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică


,

Ministerul Educaţiei a anunţat că România a obţinut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică, cu un punctaj cumulat de 1.963 de puncte din 2.400 posibile.

Sursa citată a precizat că, în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, se desfăşoară la Maribor, în Slovenia, cea de-a 30-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică.

”Echipa Naţională a României a dominat categoric competiţia situându-se pe locul I în clasamentul individual, dar şi în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât şi la punctaj cumulat. Dintre cei patru competitori români se distinge Mihnea Andreescu, câştigătorul concursului cu punctaj maxim. Performanţa acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student şi urmând să îşi continue activitatea ca antrenor şi membru al echipelor de selecţie a Loturilor României”, arată Ministerul Educaţiei.

De asemenea, potrivit ministerului, o performanţă remarcabilă a obţinut şi Mihai-Valeriu Voicu, care, de la medaliat cu aur, anul trecut, la Dorohoi, la Balcaniada de Juniori, devine în acest an medaliat cu aur şi ocupant al locului 2 şi la categoria seniori.

Rezultatele României au fost obţinute prin:

Medalie de aur : Mihnea Andreescu – absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti ( Locul 1 cu punctaj maxim posibil)
Medalie de aur : Mihai-Valeriu Voicu – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (Locul 2 in clasament)
Medalie de Argint : Luca-Mihai Ilie – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti
Medalie de Bronz : Vlad-Alexandru Haivas – Elev la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din Bucureşti.
Echipa României a fost însoţită în deplasarea la Maribor de: prof. Adrian Panaete – vice-preşedinte al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI) – profesor la Colegiul Naţional ”A. T. Laurian” din Botoşani în calitate de Team-Leader şi Adrian Budău – co-preşedintele Societăţii ”Infoarena” , membru în Comitetul Director al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, în calitate de Deputy Leader.

Scroll to Top