Staţia de metrou „Tudor Arghezi” şi parcarea aferentă acesteia, cu 350 de locuri, se deschid miercuri


,

Staţia de metrou „Tudor Arghezi” va fi dată în folosinţă miercuri, 15 noiembrie, după ce Primăria Sector 4 şi Metrorex au convenit asupra graficului de activităţi.
Directorul Metrorex, Mariana Miclăuş, a precizat, la sfârșitul lunii octombrie, că pentru început garniturile vor circula la un interval de 8 minute.

Construită pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, staţia de metrou Tudor Arghezi a costat 50 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. Staţiei i se adaugă parcarea de tip park&ride, construită tot pe Şoseaua Berceni. Aceasta are o capacitate de 350 de locuri, atât pentru autoturisme, motociclete, cât şi pentru persoane cu dizabilităţi.

Primarul sectorului 4 a precizat că tariful pentru parcare este în intervalul orar 07:00-19:00 de 3 lei pe întreg intervalul, iar în afara acestui interval, tariful este 3 lei/oră.

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuş, a explicat, la finalul lunii octombrie, că circulaţia se va face într-un sistem de tip pendulă, de la staţia Tudor Arghezi la staţia Berceni, urmând ca preluarea fluxului de călători să se facă în lung, de la staţia Berceni până la staţia Pipera. (G4Media)

Scroll to Top