Statul american Arizona își va deschide o reprezentanță economică în Sectorul 6 din București, prima din Europa Centrală și de Est


,

Statul american Arizona își va deschide primul Birou de Comerț din Europa Centrală și de Est în Sectorul 6 din București.

„Deputații statului Arizona au votat deschiderea unei reprezentanțe economice la București! Aceasta este primul oficiu de acest tip al unui stat american în regiunea noastră central și est-europeană. Votul deputaților a venit ca urmare a eforturilor bilaterale susținute de diplomație parlamentară, în urma unei delegații a reprezentanților statului Arizona la Bucureşti şi a mărturiei pe care am depus-o în Congresul statal, unde am prezentat cauza României, alături de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu. Decizia părții americane vine ca urmare a discuțiilor și negocierilor pe care le-am început în luna august la Londra cu reprezentanții statului Arizona, membri ai Comisiei de Comerț Internațional, continuate la București și finalizate zilele acestea în Phoenix. Un rol important în aceste negocieri l-a avut Ciprian Ciucu care, la invitația mea, a venit alături de noi lac întâlnirea de la Phoenix, când s-a decis ca reprezentanța economică a Arizonei să se înființeze în sectorul 6”, a declarat deputatul Cristian Băcanu.

Scroll to Top