Un sat din Republica Moldova a fost desemnat printre cele mai bune sate turistice din lume de către Organizația Mondială a Turismului


,

Pentru a vă ajuta în căutarea unor destinații nedescoperite, Organizația Mondială a Turismului a ONU (OMT) a anunțat cele mai bune sate turistice pentru 2023. Acestea sunt locuri în care turismul conservă culturile și tradițiile, celebrează diversitatea, oferă oportunități și protejează biodiversitatea. Pe scurt, locuri rurale în care turismul este benefic atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori.

La nivel mondial, 53 de sate – dintre care 16 în Europa – au primit premiul în acest an, câștigătorii fiind anunțați joi la Adunarea Generală a OMT de la Samarkand, Uzbekistan.

Văleni, Moldova a primit premiul pentru observarea pelicanilor pe lacul Beleu.

“Cufundați-vă în frumoasele minuni naturale ale Moldovei în Valeni, un sat din sud-vestul țării. Această destinație și-a îmbunătățit acreditările turistice din 2014, când a fost înființat Eco Village Văleni, ca bază pentru vizitatori pentru a explora zona. Fiți martorii unor stoluri de pelicani în drum spre Delta Dunării la Lacul Beleu și explorați Rezervația naturală Prutul de Jos, înregistrată în Rețeaua Mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei.”

Scroll to Top