Canada va oferi contracepție gratuită pentru milioane de femei


,

Milioane de femei din Canada vor avea în curând acces la contracepție gratuită, după ce guvernul a anunțat că va acoperi costul integral al contracepției pentru femeile de vârstă reproductivă.

Programul a fost anunțat de Prim Ministrul Justin Trudeau pe X, care a spus că ”femeile ar trebui să fie libere să aleagă contraceptivele de care au nevoie, fără costuri care să le stea în cale. Deci, facem contraceptivele gratuite.”

Guvernul intenționează să plătească pentru cele mai populare metode contraceptive, inclusiv dispozitive intrauterine hormonale și dispozitive intrauterine din cupru, pilule contraceptive, implanturi hormonale sau inele vaginale hormonale și contraceptive de urgență.

În Canada, un dispozitiv intrauterin din cupru costă CAD$500, în timp ce inelul vaginal hormonal și pilulele contraceptive pot costa până la CAD$300 pe an.

Programul, care încă nu are o dată de implementare, va avea nevoie și de aprobarea provinciilor țării, deoarece acestea administrează asistența medicală a cetățenilor. (Womens Agenda)

Scroll to Top