Parlamentul European a votat primele norme privind combaterea violenței împotriva femeilor


,

Cu 522 de voturi pentru, 27 împotrivă și 72 de abțineri, Parlamentul European a adoptat primele norme UE privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Noile norme interzic mutilarea genitală a femeilor și căsătoriile forțate și prezintă orientări speciale pentru infracțiunile comise online, cum ar fi divulgarea de informații private și cyberflashing-ul.

Noua legislație va include o listă mai lungă de circumstanțe agravante pentru infracțiunile care implică pedepse mai severe, cum ar fi infracțiunile împotriva personalităților publice, a jurnaliștilor sau a apărătorilor drepturilor omului. 

Lista include, de asemenea, intenția de a pedepsi victimele pe baza sexului, orientării sexuale, culorii pielii, religiei, originii sociale sau convingerilor politice și dorința de a menține sau restabili onoarea oamenilor. 

Directiva solicită statelor membre, de asemenea, legi mai stricte împotriva violenței cibernetice, o mai bună asistență pentru victime și măsuri de prevenire a violului. (European Parliament)

Scroll to Top