Copiii sprijină eforturile de vaccinare din Yemen


,

Peste 1.000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani au pus umărul la vaccinarea de rutină a peste 33.000 de copii din sudul Yemenului în ultimii doi ani.

Aceștia participă la inițiativa UNICEF “Sponsorizează un copil” și primesc instruire care le permite să ofere informații despre vaccinare.

În vizitele lor, cei mici sunt însoțiți de adulți – de obicei lucrători din domeniul sănătății sau moașe comunitare – care oferă sprijin suplimentar și îndrumare, în timp ce voluntarii vorbesc direct cu membrii comunității.

„La început, mi-a fost frică de injecții. Dar am văzut ce s-a întâmplat cu copiii care nu au fost vaccinați. Au făcut febră și erupție roșie pentru că aveau rujeolă” spune Leen, un copil de 10 ani care participă la programul UNICEF.

Două surse majore ale mortalității infantile în regiune sunt rujeola și rubeola – ambele prevenibile prin vaccinare. La sfârșitul lunii noiembrie 2023, un total de 50.795 de cazuri suspecte de rujeolă și rubeolă au fost raportate în Yemen, cu 560 de decese asociate. (UNICEF)

Scroll to Top