În Statele Unite, decesele provocate de cancer la copii și adolescenți au scăzut cu 24% în ultimii 20 de ani


,

Rata deceselor cauzate de cancer la copii și adolescenți în SUA a scăzut cu 24% din 2001 până în 2021, potrivit unui raport publicat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Rata mortalității în rândul copiilor de toate vârstele a scăzut între 2001 și 2011. Dar, după 2011, doar la copiii de 9 ani și mai mici au fost înregistrate scăderi semnificative.

Raportul a analizat ratele de deces pentru tinerii negrii, hispanici și non-hispanici cu vârsta de până la 19 ani. Aceste trei grupuri au reprezentat 92% din totalul deceselor cauzate de cancer în rândul tinerilor în 2021.

În prima decadă, rata mortalității cauzate de cancer a scăzut cu 15-17% la toate rasele, însă, după 2011, scăderi semnificative au fost observate doar la copiii albi.

„Mesajul general reprezintă o veste bună”, spune Sally Curtin, statistician CDC și autorul principal al raportului, în vreme ce oncologii pediatri cred că declinul ar putea fi explicat prin progresele în tratamentele pentru anumite tipuri de cancer. (NBC News)

Scroll to Top