O firmă din Cluj Napoca dezvoltă o tehnologie unică de înlocuire totală a danturii în doar 5 zile


, ,

MedicalCOR, cu sediul în Cluj-Napoca, se află în proces de a breveta o tehnologie unică în lume, de înlocuire totală a danturii, printr-un procedeu medical inovator, ce reduce drastic timpul total de așteptare al rezultatului final pentru pacienții care suferă de edentație extinsă (dinți lipsă) datorită factorilor genetici, accidentelor sau erorilor medicale din trecut.

Sistemul permite înlocuirea rapidă a tuturor dinților, iar lucrarea protetică finală cu încărcare imediată este predată în decurs de 5 zile, față de 6-12 luni, în mod obișnuit.

Echipa MedicalCOR, care a realizat deja peste 190 de intervenții folosind această metodă, își propune în următoarele luni perfecționarea și optimizarea sistemului pentru a reduce timpul de înlocuire totală a danturii de la 5 zile la numai 1 zi.

Dezvoltarea sistemului cu lucrare protetică finală cu încărcare imediată a durat aproximativ 1 an și a implicat o echipă multidisciplinară de 20 de specialiști în stomatologie, inginerie medicală și cercetare clinică. Investițiile în cercetare și testarea tehnologiei au fost de ordinul sutelor de mii de euro.

Scroll to Top