Oamenii de știință au reușit să elimine virusul HIV din celulele infectate


,

Cercetătorii de la University of Amsterdam anunță că, folosind tehnologia de editare genetică Crispr, au eliminat cu succes virusul HIV din celulele infectate. 

Medicamentele actuale pentru HIV pot opri virusul, dar nu-l pot elimina din celule. Cu editarea Crispr, oamenii de știință au putut elimina cu precizie virusul la nivel molecular.

Echipa de cercetători, care va prezenta un rezumat al descoperirilor la conferința medicală ECCMID 2024, subliniază faptul că munca lor rămâne deocamdată la nivel de concept și nu va deveni un remediu pentru HIV foarte curând.

„Va fi nevoie de mult mai multă dezvoltare înainte ca acest concept să poată avea un impact asupra celor cu HIV”, spune și doctorul James Dixon, specialist în celule stem și tehnologii de terapie genetică.

În prezent, majoritatea persoanelor cu HIV au nevoie de terapie antiretrovirală pe tot parcursul vieții. Dacă încetează să mai ia aceste medicamente, virusul latent se poate trezi și poate provoca din nou probleme. Persoanele care rămân pe tratament, pot avea aceeași speranță de viață ca și cei fără HIV (BBC)

Scroll to Top