Oamenii de știință sunt optimiști în privința creării unui vaccin pentru HIV 


,

Un vaccin experimental a reușit să genereze niveluri scăzute de anticorpi necesari pentru a combate HIV, ceea ce reprezintă un prim pas important în prevenirea infecției.

Dezvoltat la Universitatea Duke, acesta a declanșat un tip evaziv de anticorpi neutralizanți pe scară largă într-un grup mic de persoane înscrise într-un studiu clinic din 2019, ale cărui rezultate au fost recent publicate.

Cu câțiva ani în urmă, o echipă de la Scripps Research și International AIDS Vaccine Initiative a arătat că este posibil să se stimuleze celulele precursoare necesare pentru a produce acești anticorpi rari la oameni. Studiul Duke merge un pas mai departe pentru a genera acești anticorpi, deși la niveluri scăzute.

„Aceasta este o realizare științifică ce oferă o mare speranță că se poate construi un regim de vaccin HIV care direcționează răspunsul imun de-a lungul unei căi necesare pentru protecție” spun experții.

De când a fost identificat pentru prima dată în 1983, HIV a infectat peste 85 de milioane de oameni și a provocat aproximativ 40 de milioane de decese în întreaga lume. (Wired)

Scroll to Top