O soluție inovatoare reduce pierderile de vieți în accidentele de pe autostrăzi


,

Zero Fatality Corridor, o soluție de siguranță în trafic testată de un non-profit indian începând din 2016, s-a dovedit foarte eficientă în reducerea deceselor cauzate de accidentele rutiere.

ZFC este o inovație concepută special pentru a se adapta realităților, resurselor și infrastructurii existente în țările cu venituri mici și medii, care sunt foarte diferite de omologii lor dezvoltați.

De exemplu, spre deosebire de națiunile dezvoltate, oamenii din țările cu venituri mici și medii trăiesc adesea mai aproape de autostrăzi și le folosesc zilnic pe jos sau prin mijloace de transport tradiționale și mai lente. Acest lucru dă naștere unor zone cu accidente numeroase.

Soluția include plasarea optimizată a ambulanțelor în locații cu decese ridicate, utilizarea dronelor pentru identificarea vehiculelor parcate pentru a preveni coliziunile din spate și soluții de inginerie rutieră unice pentru realitățile locale.

Până în 2020, ZFC a contribuit la reducerea numărului de accidentele rutiere fatale pe autostradă cu 52%. Acest lucru a încurajat guvernul federal din India și guvernele de stat să extindă aplicarea acestei soluții.

11% din accidentele rutiere la nivel global au loc în India, țară care, în 2020, a raportat 366.138 de accidente rutiere și 131.714 de decese. (SSIR)

Scroll to Top