Organizația Mondială a Sănătății a aniversat 75 de ani de existență


,

Responsabilă de numeroase programe de sănătate derulate în lumea întreagă, Organizația Mondială a Sănătății a împlinit recent 75 de ani de la înființare.

Cu această ocazie, Directorul Regional pentru Africa, Doctorul Matshidiso Moeti, a mulțumit statelor membre și partenerilor pentru entuziasmul și sprijinul lor.

„Am privit înapoi la succesele din domeniul sănătății publice care au îmbunătățit calitatea vieții oamenilor în ultimele șapte decenii și am adunat energia pentru a face față provocărilor de sănătate din următorii 75 de ani” a declarat acesta, amintind câteva dintre realizări:

– Din 2000 până în 2020, speranța de viață a femeilor africane a crescut de la 54 la 67 de ani; 

– Rata mortalității materne a scăzut cu 33%, iar numărul copiilor care au murit înainte de vârsta de 5 ani a fost redus cu 50% din 2000 până în 2017;

– Între 2011 și 2021, numărul de noi infecții cu HIV și decese legate de SIDA a scăzut cu 44% și, respectiv, 55% în Africa, iar numărul deceselor cauzate de tuberculoză a scăzut cu 26%.

Moeti a îndemnat statele membre să susțină în continuare respectarea dreptului la sănătate, convenit de toate națiunile lumii în 1948 și consacrat în Constituția OMS. (Joy Online)

Scroll to Top