Statele Unite aprobă o soluție de AI pentru detectarea cancerului de piele


, ,

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite a aprobat folosirea unei soluții de inteligență artificială care poate fi folosită pentru a îmbunătăți depistarea semnelor de cancer la nivelul pielii.

Înainte de a fi autorizată, soluția dezvoltată de DermaSensor a fost testată în 22 de centre de tratament, cu peste 1.000 de pacienți. Aceasta a depistat 224 de tipuri de cancer de piele, demonstrând o sensibilitate de 96%.

Un studiu separat a arătat că rata cancerelor nedepistate la testare a scăzut, prin folosirea acestei soluții AI, de la 18% la 9%.

AI-ul are aici rolul de a ajuta medicii să evalueze în mod non-invaziv caracteristicile celulare și subcelulare ale unei leziuni de piele suspecte de cancer. Noua soluție generează rapid un raport obiectiv, pe baza imaginilor care conțineau forme canceroase cu care a fost antrenată.

Cu ajutorul acesteia, pot fi depistate mai corect și mai prompt diverse forme ale cancerului de piele, precum melanomul și carcinomul. (Cancer Network)

Scroll to Top