Un american trăiește cu un rinichi de porc


,

Chirurgii din Boston au realizat cu succes transplantul unui rinichi de la un porc modificat genetic la un bărbat bolnav de 62 de ani, în ceea ce a devenit prima procedură de acest gen din lume.

Noul rinichi a început să producă urină la scurt timp după operație, ajutând la eliminarea toxinelor și a excesului de lichid din sânge.

Pacientul este un om de culoare, iar intervenția are o semnificație specială pentru pacienții de culoare, ce suferă de rate ridicate ale bolii renale în stadiu final.

O nouă sursă de rinichi, precum cei prelevați de la porci modificați genetic, ar putea rezolva această problemă veche – accesul inadecvat al pacienților minoritari la transplanturile de rinichi, a declarat Dr. Winfred Williams, șef asociat al diviziei de nefrologie la Mass General și medicul primar al pacientului.

Peste 550.000 de americani au insuficiență renală și necesită dializă, o procedură care filtrează toxinele din sânge. Dacă rinichii de la animalele modificate genetic pot fi transplantați pe scară largă, dializa nu va mai fi necesară. (NY Times)

Scroll to Top