Un implant sub piele poate ajuta pacienții cu diabet de tip 1


, ,

Cercetătorii de la două universități de prestigiu din Statele Unite au creat un dispozitiv care, introdus sub piele, poate schimb modul în care cei care suferă de diabet de tip 1 își iau insulina.

Numit SHEATH (Subcutaneous Host-Enabled Alginate THread), acesta este instalat în două etape. Mai întâi sunt introduse catetere din nailon sub piele, unde rămân timp de până la șase săptămâni.

În timp, în jurul cateterelor se formează vase de sânge, care vor sluji ulterior la sprijinirea dispozitivelor care vor fi inserate în locul cateterelor.

Dispozitivele lungi de 10 centimetri, care au fost concepute să fie introduse în zona abdominală, secretă insulina prin intermediul celulelor care se formează în jurul lor, primind în același timp nutrienți și oxigen din vasele de sânge pentru a rămâne în viață.

Aceste dispozitive nu pot rămâne funcționale pe termen lung în corpul pacientului, de unde și nevoia de a fi schimbate la anumite intervale de timp. Cercetătorii speră să reușească să îmbunătățească și acest aspect, pentru ca, într-o zi, metoda să înlocuiască injecțiile și pompele de insulină actuale. (Engadget)

Scroll to Top