Un nou scaner RMN oferă o precizie de 10 ori mai mare decât cea a aparatelor actuale


, ,

Cel mai puternic scaner RMN din lume a furnizat primele imagini ale creierului uman pe care le-a realizat, oferind un nivel superior de precizie și speranța de a înțelege mai bine funcționarea și afecțiunile acestuia.

În ultimele luni, aproximativ 20 de voluntari sănătoși au intrat în mașina de imagistică prin rezonanță magnetică, care se află în zona Plateau de Salay, la sud de Paris.

Scanerul creează un câmp magnetic de 11,7 tesla, unitate de măsură numită după inventatorul Nikola Tesla. Această putere permite aparatului să scaneze imagini cu o precizie de 10 ori mai mare decât RMN-urile utilizate în mod obișnuit în spitale, a căror putere nu depășește în mod normal trei tesla.

În interiorul unui cilindru de cinci metri lungime și înălțime, mașina găzduiește un magnet de 132 de tone alimentat de o bobină care transportă un curent de 1.500 de amperi.

Proiectul este rezultatul a două decenii de cercetare printr-un parteneriat între inginerii francezi și germani. Unul dintre obiectivele principale ale unui scaner atât de puternic este de a ne îmbunătăți înțelegerea anatomiei creierului și a zonelor care sunt activate atunci când îndeplinește anumite sarcini. (MedicalXpress)

Scroll to Top