Un spital a revoluționat îngrijirea maternală  din Columbia


,

Într-o perioadă de patru ani încheiată în 2018, regiunea Cali, din Columbia a înregistrat nu mai puțin de 60 de decese ale mamelor în momentul nașterii.

Decesele, au concluzionat specialiștii, puteau fi evitate cu îngrijirea și educația adecvate și oferite la momentul potrivit.

Morțile tragice au inspirat Spitalul Padrino să pună bazele unei strategii regionale prin care îngrijirea maternală să fie îmbunătățită în satele izolate.

La baza strategiei stă sponsorizarea spitalelor locale mici de spitalele mari din regiuni, pentru a îmbunătăți calitatea îngrijirii medicale pe care primele o oferă, inclusiv prin instruire și telemedicină.

În primele șase luni după ce a început să fie aplicată noua strategie, rata mortalității materne din regiune a scăzut cu 16%. Rezultatele au determinat guvernul să preia și să aplice aceeași strategie la nivel național.

Strategia a dat roade și la nivel național. În unele regiuni, precum Valle del Cauca în 2022, rata mortalității materne a scăzut de la an la an cu 84%.

Până la finele anului trecut, strategia a contribuit la instruirea a 9.511 clinicieni din peste două sute de spitale și îngrijirea a 6.710 pacienți, dintre care 4.418 femei însărcinate. (Think Global Health)

Scroll to Top