CATL anunță o baterie cu garanție de 1,5 milioane de kilometri


,

Cel mai mare producător de baterii a anunțat o nouă baterie pentru mașini electrice, care oferă o garanție de 1,5 milioane de kilometri.

Asta înseamnă că un autoturism care ar circula 15.000 de kilometri pe an ar putea folosi o astfel de baterie timp de 100 de ani.

Noua baterie litiu-fier fosfat se va adresa mai multor segmente de piață, inclusiv celor de autobuze, camioane ușoare și camioane grele.

De altfel, unul dintre primii clienți care vor folosi noua baterie va fi Yutong Heavy Industries, care se numără printre cei mai mari producători de autobuze din China. 

Un autobuz metropolitan călătorește, în medie, în jur de 300 km pe schimb, ceea ce înseamnă că o garanție de 1,5 milioane de kilometri ar dura aproximativ 13 ani.

CATL promite, de asemenea, că noua baterie va avea degradare zero în primele 1.000 de cicluri de încărcare – descărcare. Asta ar însemna că o baterie cu o autonomie de 500 km ar avea o degradare zero a capacității pentru prima jumătate de milion de kilometri. (The Driven)

Scroll to Top