Un vast proiect de restaurare a zonelor mlăștinoase este implementat în Golful de Sud al Californiei


, ,

Lacurile sărate din Golful de Sud al Californiei vor fi supuse unei restaurări pe scară largă, care se va desfășura pe durata a jumătate de secol.

South Bay Salt Pond Restoration Project își propune să recupereze peste 15.000 de acri de țărm, după 150 de ani de producție comercială de sare în zonă, și să-i redea zonelor mlăștinoase, unde vor constitui habitate pentru păsările locale și migratoare, speciile pe cale de dispariție și alte animale sălbatice.

Proiectul a devenit posibil ca urmare a colaborării dintre mai multe agenții guvernamentale și organizații nonprofit, cercetători științifici, manageri de proiect și ingineri pentru lucrări de terasament.

Acesta utilizează managementul adaptiv pentru a ajusta și aplica strategiile bazate pe descoperiri științifice. Flexibilitatea proiectului permite ajustări ale obiectivelor de restaurare pe baza factorilor în evoluție.

Zonele mlăștinoase din regiune joacă un rol crucial în producția de nutrienți, sechestrarea carbonului și protecția împotriva inundațiilor. (RTBC)

Foto: Cris Benton

Scroll to Top