Continuă să scadă prețurile bateriilor


,

Prețurile celulelor de baterii sunt așteptate să scadă cu peste 60% în perioada cuprinsă între luna iulie 2023 și până în vara anului curent.

Începând din vara trecută, prețul celulelor de baterii cu litiu a scăzut cu aproximativ 50%, potrivit celui mai mare producător de baterii din lume, Contemporary Amperex Technology Co. Limited.

La începutul verii anului trecut, prețurile au variat de la 0,8 la 0,9 RMB / Wh (între $0.11 și $0.13 USD / Wh), sau aproximativ $110 – $130 kWh. 

Inițial prețurile au scăzut cu o treime. Acum, cumpărătorii mari de baterii pentru mașini electrice achiziționează celule la 0,4 RMB / Wh, reprezentând o scădere a prețurilor de 50% până la 56%.

Experții se așteaptă la reduceri suplimentare, prețurile putând scădea la 0,32 RMB / Wh în această vară, marcând o scădere de 60% până la 64% într-un singur an.

În plus, bateriile vin echipate cu tehnologii avansate, precum încărcare mai rapidă, durată de viață mai mare, caracteristici îmbunătățite de gestionare a temperaturii și o densitate energetică mai mare. (PV Magazine)

Scroll to Top