Fibra optică atinge un nou record de viteză


,

Folosind patru benzi, în loc de două, câte sunt utilizate în mod normal, cercetătorii au reușit să atingă un nou record de viteză în ceea ce privește transferul de date prin fibră optică.

De regulă, încercările de creștere a vitezei de transfer din acest domeniu au în vedere folosirea mai multor fibre optice. Însă, cercetătorii din Marea Britanie, Statele Unite și Japonia sau reușit să realizeze acest lucru printr-un singur cablu.

Aceștia au atins o viteză de 301 TB, ceea ce este cu adevărat impresionant pentru o conexiune printr-o singură fibră optică.

De regulă, transferul de date prin fibră optică folosește benzile C și L din spectrul electromagnetic. Însă, cercetătorii au reușit să folosească, în plus, benzile E și S.

Pentru a stabiliza transmisia prin aceste benzi suplimentare, echipa de cercetători a dezvoltat noi tipuri de amplificatoare și egalizatoare optice, componente care sporesc și reglează fasciculele fluxurilor de lumină purtătoare de date, care călătoresc prin cablurile de fibră optică. (New Atlas)

Scroll to Top