Premieră mondială: Siemens Energy a folosit hidrogen pur într-o turbină cu gaz


, ,

Un consorțiu european condus de Siemens Energy a testat cu success, în vestul Franței, în premieră mondială o turbină industrială cu gaze care poate funcționa cu hidrogen pur, cu gaz natural și cu un amestec în orice proprție al celor două gaze, potrivit presei de specialitate.

Potrivit unui anunț al Siemens Energy, în vestul Franței s-a folosit, în premieră mondială, 100% hidrogen într-o turbină cu gaze, deschizându-se astfel calea pentru proiecte la scară largă de stocare a energiei pe bază de hidrogen.

Compania germană afirmă că s-a obținut o ardere 100% pe bază de hidrogen în cadrul proiectului demonstrativ Hyflexpower de 1MW la o fabrică de hârtie din Saillat-sur-Vienne, dezvoltat de un consorțiu care include Engie, Centrul Aerospațial German și patru universități europene. Turbina folosită, model SGT-400, poate produce energie electrică la o putere de 10-15 MW.

Proiectul utilizează un electrolizator de 1MW, alimentat cu energie regenerabilă, pentru a produce hidrogen verde care este stocat într-un rezervor înainte de a fi ulterior ars pentru a genera electricitate în interiorul turbinei cu gaz. (Sursa)

Scroll to Top