Acción Andina luptă să salveze pădurile native din Anzi


, ,

Acción Andina este prima inițiativă la scară largă care-și propune să restaureze pădurile de la mari altitudini din regiunea andină.

Activă în Argentina, Bolivia, Chile, Ecuador și Peru, Acción Andina luptă să salveze pădurile andine, care găzduiesc o șesime din toate plantele de pe planetă. 

Până acum, inițiativa a reușit să restaureze 5.000 de hectare din cele 500.000 de hectare pe care și-a propus să le refacă până în 2030.

De 20 de ani, inițiativa folosește un sistem de reîmpădurire comunitară care a contribuit deja la plantarea a peste trei milioane de copaci nativi, inclusiv 1,3 milioane de Polylepis (grup de 28 de specii de arbori care nu depășesc patru metri înălțime și sunt predominant polenizați de vânt).

Peste 200 de comunități locale beneficiază deja de oportunități economice sporite prin reîmpădurire și prin protecția pădurilor din această regiune. 

Inițiativa vizează, eventual, protejarea și refacerea unei suprafețe forestiere de un milion de hectare până în 2045. (UN Environment Programme)

 
Scroll to Top