Aruba va adopta Drepturile Naturii și Drepturile Omului la un Mediu Curat


, ,

Guvernul din Aruba se pregătește să introducă în constituția țării drepturile de mediu, care recunosc că natura are drepturi și, de asemenea, omul are dreptul la un mediu curat, sănătos și durabil.

Ministrul naturii din Aruba, Ursell Arends, a prezentat un amendament constituțional care recunoaște atât dreptul omului, cât și faptul că natura, pe uscat și apă, are drepturi la „protejarea, conservarea și restaurarea ecosistemelor și biodiversității sale și la regenerarea ciclurilor sale de viață”.

Proiectul de lege prevede că guvernul va trebui să „ia măsuri preventive împotriva consecințelor negative ale schimbărilor climatice”.

După o perioadă de consultări publice, guvernul va revizui amendamentul înainte de a trimite o versiune finală legislativului. Pentru a fi adoptat, prin modificarea constituției, sunt necesare două treimi din voturi.

Dacă inițiativa va avea succes, Aruba, o țară cu aproximativ 120.000 de locuitori, va fi a doua națiune din lume, după Ecuador, care recunoaște prin constituție drepturile naturii. (Inside Climate News)

Scroll to Top