China a prezentat un plan pentru reducerea emisiilor de metan


,

În urma unei întâlniri între trimisul american pentru climă John Kerry și omologul său chinez Xie Zhenhua, china a publicat, în sfârșit, un plan de acțiune pentru reducerea emisiilor de metan.

Planul nu include obiective sau termene ferme pentru reducerea emisiilor, dar pune accentul pe îmbunătățirea monitorizării și supravegherii. Stabilește, de asemenea, mai multe obiective pentru utilizarea gazului în diferite sectoare.

Este stabilit un cadru clar pentru ca autoritățile locale, întreprinderile și instituțiile financiare chineze să-și creeze propriile strategii. Potrivit reprezentanților chinezi, se promovează inovația și cercetarea tehnologiilor de reducere a emisiilor.

Metanul a ajuns recent în fruntea agendei internaționale, pe măsură ce criza climatică se înrăutățește, având în vedere potențialul său ridicat de încălzire globală. Este de 80 de ori mai dăunător decât dioxidul de carbon timp de 20 de ani după ce este eliberat, potrivit Programului Națiunilor Unite pentru Mediu.

China este cel mai mare emițător de dioxid de carbon și metan din lume. A eliberat 58,4 milioane de tone de metan în 2021, fiind urmată de India, SUA și Rusia, conform Agenției Internaționale pentru Energie. (SCMP)

Scroll to Top