Romsilva va planta în acest an circa 26 de milioane de puieţi forestieri şi va regenera peste 12.000 de hectare în fondul forestier de stat


,

Romsilva anunţă că va planta, în campaniile de împăduriri din acest an, circa 26 de milioane de puieţi forestieri şi va regenera peste 12.000 de hectare în fondul forestier de stat. Bugetul alocat în acest an pentru toate lucrările de împăduriri, regenerări, refaceri şi întreţineri ale plantaţiilor este de circa 296 de milioane de lei.

”Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 26 de milioane de puieţi forestieri şi va regenera 12.087 de hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă. Din acestea, 8.102 hectare vor fi regenerate natural, iar alte 3.985 hectare vor fi regenerate artificial, prin lucrări de împăduriri”.

De asemenea, în fondul forestier de stat se vor face lucrări de completări curente în plantaţii pe 2.381 de hectare, precum şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe alte 726 de hectare. (News.ro)

Scroll to Top