Timișoara este în topul celor mai accesibile 5 destinații europene


,

Timișoara se clasează în topul celor mai accesibile 5 destinații europene, alături de Tallinn (Estonia), Cracovia (Polonia), Budapesta (Ungaria) și Tbilisi (Georgia). Concluzia rezultă dintr-un raport al Accor, bazat pe o cercetare realizată în rândul a 8.000 de călători din șapte țări europene.

Peste jumătate dintre aceștia (54%) cred că vor avea mai mulți bani de cheltuit pentru călătorii în 2024 decât în 2023, față de doar 11% care spun că vor avea mai puțini bani de cheltuit.

Polonezii au fost cei mai încrezători în ceea ce privește puterea lor de a cheltui pentru călătorii în acest an, comparativ cu anul trecut, 64% dintre respondenți așteptându-se la o creștere a bugetului, față de doar 7% care se așteaptă la o scădere.

Germanii au fost pe locul al doilea în topul celor mai încrezători europeni (61% față de 13%) și chiar și în Italia, cea mai puțin încrezătoare dintre cele șapte națiuni, au fost de aproape patru ori mai mulți călători care se așteaptă la bugete mai mari (44%) decât cei care anticipează bugete mai mici (12%).

Numărul de călătorii de agrement în străinătate pe care oamenii se așteaptă să le facă este în ușoară creștere față de anul trecut, iar călătoriile internaționale de tip “workation” sau “bleisure” – adică cele care combină atât afacerile, cât și petrecerea timpului liber – vor înregistra, de asemenea, o creștere.

Având în vedere că modelele de lucru sunt din ce în ce mai flexibile, iar angajatorii sunt din ce în ce mai dispuși să permită o mai mare libertate de acțiune în ceea ce privește călătoriile de lucru ale angajaților lor, un european din cinci respondenți (19%) se așteaptă să facă cel puțin o călătorie care să combine munca și distracția în 2024.

Zonele populare din sudul Europei sunt în continuare în topul preferințelor călătorilor europeni, unul din patru respondenți (23%) plănuind o călătorie în Spania în acest an, urmat de Italia (18%), Franța (16%), Portugalia și Grecia (13%).

În afara Europei, 16% dintre călătorii europeni intenționează să facă o călătorie în America de Nord sau Centrală în acest an, iar aceeași proporție intenționează să facă o călătorie în Asia.

Scroll to Top