Scoția a generat din surse regenerabile mai multă energie electrică decât a folosit  


,

În 2022, energia regenerabilă produsă a reprezentat echivalentul a 113% din consumul total de energie realizat de Scoția, arată statistici publicate recent.

Valoarea reprezintă un nou record și semnifică o creștere de 26% față de 2021.

„Aceasta este o importantă piatră de hotar în drumul Scoției către zero emisii. Pentru prima dată, am produs mai multă energie electrică regenerabilă decât am consumat, demonstrând potențialul enorm al economiei verzi a Scoției” a spus Secretarul pentru energie, Neil Gray.

Guvernul scoțian promite și că se va asigura că maximizează beneficiile economice pe care acest sector le va aduce. Printre altele, acesta pune la bătaie £500 de milioane pentru a sprijini investițiile private în infrastructura și lanțul de aprovizionare cu energie eoliană offshore.

Autoritățile scoțiene cer, însă, investiții urgente din partea guvernului britanic, pentru a putea combate factorii care frânează dezvoltarea și mai rapidă a acestui domeniu, precum capacitatea limitată a rețelei și lipsa unui mecanism de piață pentru stocarea hidro prin pompare. (Scottish Government)

 
Scroll to Top