Țările vulnerabile la schimbările climatice ar putea fi asigurate pentru $10 milioane pe an


,

Țările bogate are putea asigura țările mai sărace și mai vulnerabile la schimbările climatice, arată un studiu recent.

Concluzia principală a studiului este că, pentru $10 milioane pe an, națiunile bogate ar putea oferi împreună $25 de miliarde pe an pentru protecție împotriva dezastrelor climatice.

Studiul a fost realizat de Institutul pentru Leadership în Sustenabilitate al Universității Cambridge, ai cărui cercetători spun că au făcut un progres important în înțelegerea modului de utilizare a acestor bani pentru a proteja țările de pierderile generate de furtuni, secetă și creșterea nivelului mării.

În primul rând, s-a confirmat faptul că țările cele mai vulnerabile la schimbările climatice din lume rămân asigurabile până în 2050, pe baza modelării riscurilor pe care schimbările climatice le prezintă.

În al doilea rând, cercetătorii au demonstrat că sistemele de împărțire a riscurilor pot folosi contribuțiile țărilor donatoare pentru a finanța primele de asigurare împotriva daunelor climatice, ceea ce ar spori masiv protecția națiunilor vulnerabile.

Cercetătorii evidențiază faptul că, în prezent, nu există niciun produs financiar care să protejeze economiile naționale de calamitățile climatice și că Micile State Insulare în curs de dezvoltare se confruntă cu pierderi potențiale între 50% și 300% din PIB din cauza evenimentelor climatice extreme. (Reuters)

Scroll to Top