Cel puțin în țările bogate, tinerii consumă mai puțin alcool


,

Începând cu anii 1990, în Statele Unite și în alte țări bogate s-a constatat o scădere a consumului de alcool sau chiar evitarea în întregime a acestuia în rândul tinerilor.

Proporția persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani care au răspuns la sondaj spunând că au băut alcool în ultima săptămână a scăzut de la 67% în 2002 la 37% în 2021. Declinul a fost și mai abrupt la cei mai tineri.

În Anglia, proporția tinerilor de 15 ani care au consumat alcool în ultima săptămână a scăzut de la 52% la 20% între 2001 și 2021.

Motivele din spatele declinului sunt complexe, dar reflectă o tendință generală în atitudinea tinerilor față de risc. De la fumat la sex, tinerii – inclusiv cei aflați la începutul adolescenței și la vârsta de douăzeci de ani – sunt, în general, mai reticenți la risc decât generațiile anterioare.

Cercetările recente arată că băutul a devenit mai puțin o rutină pentru tineri, iar cei care nu beau sunt acum „mai acceptabili” din punct de vedere social. (The Conversation)

Scroll to Top