Femeile obțin aceleași beneficii cardiace de la exercițiile fizice, cu mai puțin efort decât bărbații


,

Un studiu realizat de Institutul Smidt Heart arată că femeile obțin mai multe beneficii pentru sănătatea inimii de la exerciții fizice decât bărbații.

Studiul arată că există o diferență privind beneficiile de pe urma exercițiilor fizice pe care le obțin femeile și bărbații – femeile pot face un efort mai mic și, totuși, obțin câștiguri cardiovasculare mari.

Cercetătorii au analizat date de la 412.413 adulți din Statele Unite. Participanții au furnizat informații privind activitatea fizică, iar cercetătorii au examinat rezultatele specifice sexului în raport cu frecvența, durata, intensitatea și tipul de activitate fizică.

Scăderea riscului mortalității în cazul celor fac exerciții fizice în mod regulat era de așteptat, însă, a surprins diferența notabilă între sexe – riscul de mortalitate a fost redus cu 24% la femei și cu 15% la bărbați. 

Bărbații obțin beneficiul maxim de supraviețuire atunci când efectuează 300 de minute de activitate moderată până la intensă pe săptămână, în timp ce femeile obțin același beneficiu deja de la 140 de minute pe săptămână. În plus, femeile continuă să beneficieze de pe urma exercițiilor fizice după 140 de minute până la 300 de minute pe săptămână. (Cedars Sinai)

Scroll to Top