Honduras folosește un autobuz pentru a face educație sexuală în regiunile izolate


,

Autobuzul „Ruta de los Sueños” călătorește prin Honduras pentru a oferi educație sexuală adolescenților din comunitățile izolate.

Cu susținerea United Nations Population Fund, autobuzul transportă un psiholog, care oferă tinerilor sfaturi de educație sexuală, cu scopul de a preveni sarcinile neintenționate și pentru a sprijini supraviețuitorii violenței pe gen.

La bordul autobuzului, fetele și băieții cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani pot găsi îndrumare, consiliere, informații privind sănătatea sexuală și reproductivă, sprijin psihologic și sfaturi privind contracepția. Programul este derulat împreună cu specialiști în domeniul sănătății, asistenți sociali și activiști din peste 50 de orașe din întreaga țară.

Până acum, proiectul a ajuns la peste 5 000 de copii din diferite regiuni, chiar și în cele mai îndepărtate și dezavantajate comunități. Aceste zone sunt adesea sărace, insuficient deservite atât în ceea ce privește unitățile medicale, cât și informațiile, iar multe dintre acestea nu dispun de o alimentare constantă cu energie electrică. 

În Honduras, aproximativ două treimi dintre supraviețuitorii violenței de gen au sub 18 ani, 40% dintre cazuri fiind raportate de adolescenți cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani.

Tot aici, una din patru fete naște înainte de a împlini 19 ani, ceea ce o face țara cu a doua cea mai mare rată a sarcinilor la adolescente din America Latină. (UNFPA)
Foto: UNFPA Honduras

Scroll to Top