O grupare anti-braconaj, compusă exclusiv din femei, operează în Africa de Sud


,

Majoritatea grupurilor anti-braconaj din Africa sunt compuse din bărbați, înarmați cu puști, care patrulează pentru a prinde braconierii. Dar, unul dintre grupurile care operează în rezervația Olifants West din Parcul Național Greater Kruger din Africa de Sud este compus numai din femei și are o abordare diferită.

Numit după șarpele cu același nume, Black Mambas este primul grup anti-braconaj compus exclusiv din femei din Africa de Sud. Încă de când s-a înființat, în 2013, grupul a avut un impact pozitiv semnificativ pentru conservarea faunei sălbatice locale. Acesta susține că a eliminat complet braconajul rinocerilor din rezervație și a redus semnificativ nivelul braconajului în general.

Abordarea lor este una controversată. Ele patrulează neînarmate (poartă doar spray cu piper, cătușe și radiouri), chemând ajutoare înarmate abia când ajung să depisteze braconierii. Grupul are propriul centru de comandă și control, iar membrii sunt localizați în timp real.

Unii cred că abordarea Black Mambas este prea riscantă, dar membrele grupului spun că, din contră, braconierii nu trag în ele tocmai pentru că le văd neînarmate. Acestea au suferit foarte puține răniri până acum.

Formarea grupării Black Mambas a avut un impact benefic asupra femeilor din regiune, pentru care oportunitățile de angajare sunt foarte rare. Membrele acesteia sunt admirate și privite ca modele de dezvoltare personală de multe femei din rezervație. (BBC)

ILAN GODFREY/GETTY IMAGES FOR LUMIX

Scroll to Top