O nouă rezervație naturală, cu o suprafață de 90 de kilometri pătrați, a fost stabilită la Ramat Mazar în Deșertul Negev din sudul Israelului


,

O nouă rezervație naturală, cu o suprafață de 90 de kilometri pătrați, a fost stabilită la Ramat Mazar în Deșertul Negev din sudul Israelului.

Delimitată de Route 25 la nord, rezervația naturală existentă a Deșertului Iudeei la sud și vest și deșertul sărat Sodom la nord-est, zona găzduiește mai multe specii unice în Israel, precum capra Nubiană, gazela dorcas, bufnița deșertului și vulpea lui Blanford. Tot aici trăiesc caracalii, hienele, șopârlele egiptene cu coadă spinoasă, prepelițele de nisip și pitulicile negre.

Rezervația include o varietate de peisaje și formațiuni geologice, cu stânci, canioane și cascade, oferind mai multe trasee pentru drumeții, precum cele de-a lungul râurilor Tzafit și Tamar.

Recunoașterea ca rezervație naturală de către Comitetul de Planificare al Districtului de Sud va aduce promenade și trasee suplimentare pentru drumeți și cicliști, precum și facilități de camping pe timp de noapte. (Times of Israel)

Scroll to Top