Orașele americane schimbă regulile pentru a permite construirea mai multor locuințe


,

Statele Unite au un deficit de milioane de unități locative. Jumătate dintre chiriași alocă mai mult de o treime din salariu pentru costurile locuinței, iar pentru cei care doresc să cumpere, puține locuințe de pe piață sunt accesibile.

Realizând că este important că crească numărul de locuințe construite, autoritățile au analizat regulile pe baza cărora se stabilește unde pot fi construite locuințe și au ajuns la concluzia că acestea sunt depășite și trebuie schimbate.

Astfel, unele orașe și state se află acum într-un proces numit reformă zonală, prin care se elaborează noi reguli care să permită construirea caselor multifamiliale în mai multe cartiere, să încurajeze o densitate mai mare în apropierea tranzitului și să simplifice procesele de autorizare pentru firmele de construcții.

Un exemplu în acest sens este Minneapolis. Acesta a permis o densitate mai mare în centrul orașului și de-a lungul coridoarelor de tranzit, eliminând cerințele de parcare și permițând construirea de locuințe secundare pe același lot.

O modificare importantă de regulament a fost eliminarea zonării unifamiliale, permițând construirea de case cu două și trei unități în fiecare cartier. (NPR)

Scroll to Top