Un lac din California are suficient litiu pentru a alimenta 375 de milioane de mașini electrice 


,

Lacul salin Salton Sea a fost identificat de mult timp ca o posibilă sursă de litiu, însă, un studiu reușește acum să clarifice exact despre cât litiu este vorba.

Realizat de Departamentul de Energie al Statelor Unite, studiul este primul care cuantifică cât de mult metal valoros există în Salton Sea, iar rezultatul este peste așteptările tuturor.

Astfel, pe baza acestor rezerve se pot construi 3.400 de kilotone de litiu, suficient pentru a dezvolta 375 de milioane de baterii pentru vehicule electrice.

Pentru a pune cifra în context, autoritățile amintesc că pe întreg teritoriul Statelor Unite circulă acum 2,4 milioane de mașini electrice.

Oficialii americani spun că rezervele lacului Salton Sea sunt suficiente pentru a permite Statelor Unite să satisfacă sau să depășească cererea globală de litiu timp de mai multe decade.

Deja, cu câțiva ani în urmă, Departamentului de Energie a acordat $6 milioane și $1.46 milioane companiilor Berkshire Hathaway Energy respectiv Controlled Thermal Resources pentru a dezvolta tehnici de extracție. (Electrek)

Scroll to Top