O companie vrea să îmbunătățească tratarea cancerului la oameni cu o tehnologie care și-a dovedit eficiența în cazul câinilor și pisicilor


,

Un startup de sănătate din California, numit ImpriMed, a dezvoltat o tehnologie care folosește inteligența artificială pentru a trata cancerului câinilor și pisicilor. 

Cu ajutorul acesteia, medicii veterinari pot alege cele mai eficiente medicamente personalizate pentru cancerul de sânge canin și felin.

Acum, compania vrea să aplice aceeași rețetă în oncologia umană.

„Tehnologiile ex-vivo cu celule vii pe care le-am dezvoltat pentru cancerul de sânge canin sunt bine aplicate și cazul majorității tipurilor de cancer de sânge uman”, a declarat co-fondatorul și directorul executiv Sungwon Lim.

Pacienții care suferă de o formă de cancer pentru care nu există tratament nu pot aștepta 10 ani sau mai mult până este descoperit unul.

În schimb, susține compania, tehnologia sa, făcută posibilă de AI, poate ajuta medicii să identifice o combinație de medicamente actuale care să funcționeze în cadrul unui tratament personalizat.

ImpriMed a primit pâna acum investiții de $35 de milioane și crede că într-un an sau doi va avea primele produse comerciale pentru oncologia umană. (TechCrunch)

Scroll to Top