Salvarea recifelor de corali se poate face mai eficient cu ajutorul inteligenței artificiale


,

Inteligența artificială poate da o mână de ajutor în salvarea recifelor de corali, grav afectate de schimbările climatice.

Până acum, organizațiile care luptau pentru salvarea coralilor făceau acest lucru înotând, plantând manual corali și notând evoluția individuală a acestora.

Acest proces nu este doar consumator de timp, dar nici nu ajută la evaluarea sănătății de ansamblu a recifelor. Și aici se poate dovedi utilă inteligența artificială.

Nonprofitul Coral Restoration Foundation. Folosește în acest sens, un instrument numit CeruleanAI. Acesta analizează recifele pe baza unor hărți 3D, oferind cercetătorilor un punct de vedere de ansamblu pentru monitorizarea eforturilor de restaurare.

În locul însemnărilor, se fac fotografii cu coralii plantați. Fotografiile sunt apoi comasate într-o hartă tridimensională. AI-ul ajută la analizarea hărții, oferind cercetătorilor informații mai clare despre recif, ceea ce le permită să facă mai rapid schimbările necesare.

Ironia este că și AI-ul, prin serverele de care are nevoie pentru a funcționa, contribuie la încălzirea globală. (The Verge)

Scroll to Top