O femeie devine primă persoană din lume care va avea o mână bionică ce se integrează cu sistemul nervos și cel osos


, ,

Karin, o femeie din Suedia a devenit prima persoană din lume care a primit un membru robot integrat cu sistemele ei nervoase și osoase.

Cunoscută drept „adevărata femeie bionică”, Karin, în vârstă de 50 de ani, a primit în urmă câțiva ani o proteză robotică avansată, după ce și-a pierdut mâna dreaptă într-un accident agricol în urmă cu două decenii.

Mâna bionică revoluționară s-a integrat în oasele, mușchii și nervii ei, oferindu-i un nivel de confort și funcționalitate remarcabil. Această inovație a deschis noi perspective pentru persoanele care se confruntă cu pierderea membrului.

Cercetarea a fost coordonată de profesorul Max Ortiz Catalan, specialist în proteze neuronale la Bionics Institute din Australia și fondator al Center for Bionics and Pain Research din Suedia.

Karin, care a fost prima persoană cu o amputație sub cot care a primit această mână bionică integrată, a experimentat o schimbare semnificativă în calitatea vieții. Folosind proteza zi de zi, a reușit să-și reducă durerea, iar necesitatea de a lua medicamente a scăzut semnificativ. Această tehnologie promițătoare deschide noi posibilități pentru persoanele care se confruntă cu astfel de provocări.

Inovația constă în atașarea protezei la schelet prin osteointegrare, oferind o conexiune mecanică solidă. Această abordare a permis utilizatorului să controleze proteza cu ajutorul sistemului nervos, ceea ce a condus la o reducere a durerii și a necesității de a lua analgezice.

Această tehnologie promite să revoluționeze viața persoanelor cu pierderi de membre și să aducă speranță și confort în viețile lor. (People)

Foto: SWNS

Scroll to Top