Un studiu revoluţionar a demonstrat că tehnologia vocală combinată cu inteligenţa artificială reprezintă un pas major înainte în detectarea diabetului


,

Un studiu revoluţionar a demonstrat că tehnologia vocală combinată cu inteligenţa artificială reprezintă un pas major înainte în detectarea diabetului.

Noul studiu, publicat în Mayo Clinic Proceedings a observat că inteligența artificială şi o înregistrare vocală de 10 secunde vor putea schimba modul în care oamenii depistează diabetul, oferind un acces mai bun şi costuri mai mici decât metodele actuale de screening. Acurateţea este de 89% pentru femei şi 86% pentru bărbaţi în prezicerea diabetului de tip 2 din funcţiile vocale acustice, potrivit Digital Health.

Cercetătorii au folosit 6 până la 10 secunde din vocea oamenilor, împreună cu datele de bază privind sănătatea, inclusiv vârsta, sexul, înălţimea şi greutatea, pentru a crea un model AI care poate distinge dacă acea persoană are diabet de tip 2.

”Cercetarea noastră evidenţiază variaţii vocale semnificative între persoanele cu şi fără diabet zaharat de tip 2 şi ar putea transforma modul în care comunitatea medicală evaluează diabetul. Metodele actuale de detectare pot necesita mult timp, călătorii şi costuri. Tehnologia vocală are potenţialul de a elimina complet aceste bariere”, a spus Jaycee Kaufman, primul autor al lucrării şi cercetător de la Klick Labs. (News.ro)

Scroll to Top