NASA a demonstrat comunicarea prin laser la o distanță de aproape 16 milioane de kilometri 


,

Cu ajutorul misiunii Psyche, NASA a testat comunicarea prin laser de la mare distanță, experimentul fiind considerat un mare succes.

Lansat la jumătatea lunii octombrie, Psyche este în prezent pe drum pentru a captura prima imagine a unui asteroid metalic, între orbitele lui Marte și Jupiter. Nava spațială va petrece următorii șase ani călătorind aproximativ 3,6 miliarde de kilometri pentru a ajunge la omonimul său, situat în partea exterioară a centurii principale de asteroizi.

Acesta transportă și tehnologia necesară pentru demonstrația numită de agenția americană Deep Space Optical Communications.

Demonstrația a fost gândită pentru a realiza cel mai îndepărtat experiment de comunicare prin laser cu lățime de bandă mare, testând trimiterea și primirea de date către și de pe Pământ, folosind un laser infraroșu.

Experimentul a transmis, pentru prima dată, un laser cu date codate de dincolo de Lună. Datele au fost trimise de la aproape 16 milioane de kilometri distanță și au ajuns la Telescopul Hale de la Observatorul Palomar al Institutului de Tehnologie din Pasadena, California. (CBS News)

Scroll to Top