Un grup filantrop vrea să creeze un „Yellowstone european” în România


, ,

Mari suprafețe de teren din România vor fi cumpărate de un grup filantrop, care, astfel, încearcă să protejeze ecosistemele de aici, cel puțin până când statul va realiza importanța lor și le va proteja prin lege.

Scopul final al grupului este crearea unei enorme arii protejate, de 200.000 de hectare. Până acum, au fost achiziționate 27.027 de hectare, care au fost incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine din România pentru a fi protejate pe viitor.

Fundația a reîmpădurit, de asemenea, aproape 2.000 de hectare și a replantat peste patru milioane de copaci tineri, din specii cum ar fi fagul, molidul și arțarul.

Inițiativa Foundation Conservation Carpathia a debutat încă din anii 2000, când au început să fie din ce în ce mai vizibile tăierile ilegale, alimentate de retrocedările către proprietarii din perioada precomunistă.

România găzduiește 65% dintre pădurile virgine ale întregului continent, iar unul dintre cele mai importante ecosisteme din Europa se află în Transilvania, unde trăiesc numeroase specii de animale sălbatice, inclusiv peste 5.000 de urși bruni. (El Pais)

Scroll to Top