Un masiv eveniment de reproducere a coralilor a fost observat în largul coastei Cambodgiei


,

Biologii marini au putut asista și filma o amplă acțiune de reproducere a coralilor din largul coastei Cambodgiei, în Golful Thailandei. 

La puțin timp după apusul soarelui, mai multe tipuri diferite de corali au umplut apa cu perle, într-un eveniment la care oamenii au fost rareori martori de-a lungul timpului.

Reproducerea recifelor de corali din Cambodgia nu a fost doar un eveniment palpitant, cu și unul dătător de speranță pentru aceste ecosisteme esențiale, dintre care multe sunt sub asediu.

La nivel global, recifele de corali, care stau la baza pescuitului comercial și protejează coastele de furtuni, au scăzut la jumătate din anii 1950, în mare parte din cauza schimbărilor climatice.

Valurile de căldură marină extremă afectează relația dintre coral și un tip de alge simbiotice, care îi conferă atât hrană, cât și culori vibrante. Coralul devine alb și apoi poate muri ușor de foame.

În contradicție cu restul zonelor, recifele din Cambodgia și din regiunea mai largă a Asiei de Est par să se opună acestei tendințe. Studiile arată că acestea nu s-au împuținat în ultimele decenii, probabil deoarece sunt mai rezistente la încălzire. (Vox)

Scroll to Top