Orașele europene îmbrățișează soluțiile bazate pe natură


,

Aproape toate orașele europene utilizează soluții bazate pe natură pentru a atenua impactul schimbărilor climatice, potrivit unui raport al Agenției Europene de Mediu.

Aceste soluții includ menținerea, restaurarea și crearea de noi parcuri și păduri urbane, plantarea de copaci urbani individuali, îmbunătățirea gestionării apei urbane și ecologizarea clădirilor.

Conform analizei realizate de Agenția Europeană de Mediu, soluții de acest gen apar în 91% din planurile locale de acțiune privind clima.

Multitudinea de beneficii conexe pe care soluțiile bazate pe natură le pot aduce, cum ar fi câștigurile în materie de biodiversitate, potențialul de recreere și bunăstarea mentală, înseamnă că acestea sunt, de asemenea, recunoscute din ce în ce mai mult ca măsuri “fără regrete”, se arată în raport.

Același raport scoate în evidență Germania, care a devenit lider mondial în practicile de ecologizare. Orașele germane folosesc acoperișuri și fațade verzi pentru a spori absorbția apei pluviale, pentru a răci clădirile, pentru a îmbunătăți calitatea aerului și pentru a promova bunăstarea publică. (WE Forum)

Scroll to Top