300 de milioane de africani vor dobândi acces la electricitate în următorii ani


, ,

Banca Mondială și Banca Africană pentru Dezvoltare colaborează cu scopul de a oferi acces la energie electrică pentru cel puțin 300 de milioane de oameni din Africa până în 2030.

Banca Mondială va conecta 250 de milioane de persoane la electricitate prin sisteme distribuite de energie regenerabilă sau prin rețeaua de distribuție, în timp ce Banca Africană pentru Dezvoltare va sprijini încă 50 de milioane de persoane.

Pentru conectarea celor 250 de milioane de persoane, Banca Mondială spune că are nevoie de investiții din sectorul public în valoare de $30 de miliarde.

În plus, guvernele vor trebui să pună în aplicare politici de atragere a investițiilor private și să-și reformeze utilitățile, astfel încât acestea să fie solide și eficiente din punct de vedere financiar, cu mecanisme tarifare care îi protejează pe cei săraci.

În prezent, 600 de milioane de africani sunt lipsiți de acces la electricitate, creând bariere semnificative în calea asistenței medicale, a educației, a productivității și a incluziunii digitale. (Banca Mondială)

Scroll to Top