Retardul de creștere la copiii sub 5 ani a scăzut cu o treime


,

La Summitul Global privind Securitatea Alimentară, Directorului Executiv Adjunct al UNICEF, Omar Abdi, a anunțat mai multe progrese făcute pentru bunăstarea copiilor.

Din anul 2000 până în prezent, retardul de creștere la copiii sub 5 ani a scăzut cu o treime, iar acum există cu 60 de milioane mai puțini copii subnutriți.

În aceeași perioadă, a crescut numărul copiilor depistați și tratați pentru epuizare. Doar în 2022, de exemplu, peste 182 de milioane de copii sub 5 ani au beneficiat de servicii pentru prevenirea, depistarea și tratamentul timpuriu al epuizării, față de 154 de milioane în anul precedent.

Tot Directorului Executiv Adjunct al UNICEF recunoaște, însă, că mai sunt multe de făcut. La nivel mondial, 149 de milioane de copii sub 5 ani încă se confruntă cu o dezvoltare încetinită din cauza subnutriției, care, în cea mai mare parte, apare în primele 1.000 de zile de viață.

UNICEF își propune ca în anii următori resursele necesare să ajungă la cel puțin: 250 de milioane de copii și 100 de milioane de femei. (UNICEF)

Scroll to Top