Heineken a realizat prima recoltă europeană de orz regenerativ


, ,

Heineken anunță o realizare importantă, odată cu finalizarea primei sale recolte de orz regenerativ la scară largă din Europa.

Inițiativa, dezvoltată prin programul Heineken Transitions și în colaborare cu cooperativa franceză Vivescia și filiala sa de malț Malteurop, reprezintă prima incursiune a companiei în agricultura regenerativă la scară.

În cadrul programului, aproximativ 200 de fermieri membri Vivescia din nord-estul Franței, care însumează aproximativ 25.000 de hectare de teren, au adoptat practici agricole regenerative axate pe îmbunătățirea sănătății solului, a biodiversității, a climei și a resurselor de apă.

Până în 2025, Heineken se așteaptă ca 500 de fermieri să fie implicați, crescând suprafața la 1.000 sau chiar până la 100.000 de hectare până în 2026. 

Producătorul de bere intenționează să achiziționeze cea mai mare parte a producției de orz de la fermierii participanți pentru a-și susține obiectivul de reducere a emisiilor din agricultură cu 30% până în 2030.

Inițiativa se remarcă prin amploare și concentrare holistică, bazată pe rezultate și indicatori cheie de sustenabilitate, cum ar fi carbonul, solul, apa, aerul, biodiversitatea și mijloacele de trai ale fermierilor. (Foodbev)

Scroll to Top